Business Development Representative (m/v/x)

Job description


Met meer dan 1.000 klanten en 10.000 gebruikers in 25 landen is Dataline Solutions met MultiPress MIS/ERP Software de onbetwiste marktleider in de grafische productie industrie in Europa. De headquarters van Dataline zijn in Brugge-Loppem (België) maar naast Limmen-Amsterdam (Nederland) zijn er ook kantoren in Straatsburg, Parijs (Frankrijk) en Willingen (Duitsland). Het Dataline-team bestaat uit een 60 tal gepassioneerde specialisten die steeds uitkijken naar versterking.

Om onze groei te ondersteunen zijn wij op zoek naar een Business Development Representative.


Wie ben jij?

Jij bent een jonge, relatief nieuwe, hongerige en gedreven business developer die meters wil maken op een innovatieve manier. Traditionele 'push' marketing en sales laten je koud, maar van 'pull' word je warm. Daarin wil en zal jij je verder ontwikkelen. Jij gaat met je empathische persoonlijkheid onderzoeken of wij voor de uitdagingen van onze potentiële klanten de juiste oplossing kunnen bieden.


Dataline belooft met Multipress, dat grafische productiebedrijven beter zaken kunnen doen in het digitale tijdperk en wij zoeken iemand die onze prospecten hierin mee kan nemen. Je bent leergierig en kennis gedreven, coach-baar en een teamplayer, je hebt lef en een commerciële drive. Bij jou staan de lead en de convertie ervan, voorop. En je doet dit alles met een glimlach want je hebt lol in wat je doet.


Wat mag je bij Dataline doen?

Als Business Development Representative word je verantwoordelijk voor het leggen van het eerste contact met onze toekomstige klanten. Als 'opener' van het contact heb je een cruciale rol in het kwalificeren van leads.
Je doet dit door dialogen te voeren via mail, chat, telefoon en/of video met directies, productiemanagers en planning managers die een uitdaging hebben in hun grafisch productie proces. Jij kunt dat omdat je heel goed weet waar zij tegen aan lopen en hoe wij/jij ze daarbij kan helpen.
Grotendeels krijg je leads die onze marketing automation en LinkedIn campagnes zelf genereren (yes, dankjewel Marketing!), maar ook ga je daarnaast zelf proactief bedenken hoe wij de juiste klanten in ons vizier krijgen. Je doet dit altijd vanuit inhoud. Je bent namelijk een helper/challenger, en geen traditionele ‘push salestijger’. Daardoor boek je resultaat. En dat moet ook, want je hebt een target op het aantal vervolgmeetings voor de Business Development Managers, een functie die jij ook ambieert.

Wat heb je nodig?

Je gaat je de inbound methodologie en bijbehorende marketing, sales én het businessmodel van Dataline, eigen maken. Aan de hand van deze filosofie haal je met gemak je targets. Je mastert de laatste moderne sales tools en technieken. (LinkedIn Sales, Lisa, HubSpot, Vimeo, social selling, inbound sales) om in contact te komen met target accounts en prospecten.

Requirements

Wat breng je mee?

Wij weten dat je nog een hoop moet leren over inbound marketing, sales en services en dus Marketing Automation. Ervaring op deze gebieden is daarom niet het belangrijkste criterium. Wel moet je zo hongerig zijn als een beer en door roeien en ruiten willen gaan.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaande:

 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent een vlotte prater en typer
 • Je hebt een proactieve houding, een gedreven en ondernemende persoonlijkheid met oog voor commercie. Wie houdt je tegen…?
 • Je bent flexibel, werkt zelfstandig en je maakt je het nieuw geleerde snel eigen
 • Je hebt een Master diploma op zak dat je behaalde in een economische richting (TEW, handelsingenieur, ...) en je hebt een initiatief nemend karakter. Let's do it!
 • 2 tot 5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol in een zakelijke B2B omgeving
 • Je bent analytisch waardoor je goed verbanden kunt leggen en bent empathisch
 • Je houdt ervan om je te verdiepen in de situatie van de klant, maar kunt dit inzicht ook omzetten naar resultaatgerichte acties.
 • Je hebt een meer dan gezonde interesse in de nieuwste (online) sales en marketingontwikkelingen en wil daar graag mee aan de slag.

Wat geven wij jou terug?

Als jij je herkent in bovenstaande, is de rest alleen nog maar een formaliteit. Natuurlijk krijg je wat je verdient:

 • Prima salaris, aangevuld met interessante secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een rol met grote verantwoordelijkheid
 • Je komt werken in ons schitterend nieuw gebouw voorzien van alle technologie met een indeling om volgens de nieuwe standaarden in team te kunnen samenwerken
 • Volop ruimte om jezelf te ontplooien, zowel binnen je vak als persoonlijk
 • Leuk en enthousiast team van keiharde werkers
 • Teamevents en Kick-offs waar de mix 'Work Hard - Play Hard' meer dan ooit wordt waargemaakt (kijk eens naar de foto's op onze site!)

Enthousiast? Solliciteer dan nu!

Voel je dat deze job iets voor jou is? Solliciteer dan vandaag nog!
Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze recruiter Julie Ally via jobs@dataline.eu