Dataline nv - Senior Internal Business Development Representative
Saltar al contenido

Senior Internal Business Development Representative

Remote
 • Bruges / Remote, Vlaams Gewest, België
Business Development

Functieomschrijving

Met meer dan 1.000 klanten en 10.000 gebruikers in 25 landen is Dataline Solutions met MultiPress MIS/ERP Software de onbetwiste marktleider in de grafische productie industrie in Europa. De headquarters van Dataline zijn in Brugge-Loppem (België) maar naast Limmen-Amsterdam (Nederland) zijn er ook kantoren in Parijs (Frankrijk), Valencia (Spanje) en Willingen (Duitsland). Het Dataline-team bestaat uit een 70 tal gepassioneerde specialisten die steeds uitkijken naar versterking.


Begin jij binnenkort als dynamische Senior Business Development Respresentative bij de snelsgroeiende Trends Gazelle van 2022 in de categorie middelgrote bedrijven (1ste plaats West-Vlaanderen en 3de plaats Vlaanderen)? Hou je van uitdagingen? Dan is Dataline op zoek naar jou!Wie ben jij?

Jij bent een hongerige en gedreven business developer die meters wil maken op een innovatieve manier. Traditionele 'push' marketing en sales laten je koud, maar van 'pull' word je warm. Daarin wil en zal jij je verder ontwikkelen. Jij gaat met je empathische persoonlijkheid onderzoeken of wij voor de uitdagingen van onze potentiële klanten de juiste oplossing kunnen bieden.


Dataline belooft met MultiPress, dat grafische productiebedrijven beter zaken kunnen doen in het digitale tijdperk en wij zoeken iemand die onze prospecten en klanten hierin mee kan nemen. Je bent leergierig en kennis gedreven, coachbaar en een teamplayer, je hebt lef en een commerciële drive. Bij jou staan de lead en de convertie ervan voorop. En je doet dit alles met een glimlach.


Wat mag je bij Dataline doen?

 • Als Senior Internal Business Development Representative ben je verantwoordelijk voor het leggen van het eerste contact met onze toekomstige klanten.
 • Als 'opener' van het contact heb je een cruciale rol in het kwalificeren van leads.
 • Dit doe je door dialogen te voeren via mail, chat, telefoon en/of video met directies, productiemanagers en planning managers die een uitdaging hebben in hun grafisch productie proces. Jij kunt dat omdat je heel goed weet waar zij tegen aan lopen en hoe wij/jij ze daarbij kan helpen.
 • Grotendeels krijg je leads die onze marketing automation en LinkedIn campagnes zelf genereren (yes, dankjewel Marketing!), maar ook ga je daarnaast zelf proactief bedenken hoe wij de juiste klanten in ons vizier krijgen. Je bent namelijk een helper/challenger, en geen traditionele ‘push salestijger’. Daardoor boek je resultaat.
 • En dat moet ook, want je hebt een target op het aantal vervolgmeetings voor onze Product Specialisten.

Vereisten

Wat heb je nodig?

Je gaat je de difirentiantion selling methodologie en bijbehorende marketing, sales én het businessmodel van Dataline eigen maken. Aan de hand van deze strategie haal je met gemak je targets. Je mastert de laatste moderne sales tools en technieken zoals LinkedIn Sales, Lisa, Sales IQ, MAS Audit, social selling, inbound sales,... om in contact te komen met target accounts en prospecten.


Wat breng je mee?

Wij weten dat je open staat voor nieuwe technieken, maar jouw ervaring in business Development is daarom het belangrijkste criterium. Wel moet je zo hongerig zijn als een beer.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaande:

 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent een vlotte prater terwijl je aan het tikken bent
 • Je hebt een proactieve houding, een gedreven en ondernemende persoonlijkheid met oog op de business. Wie houdt je tegen…?
 • Je bent flexibel, werkt zelfstandig en je maakt je het nieuw geleerde snel eigen
 • Je hebt een diploma op zak dat je behaalde in een economische richting of gelijkwaardig en je hebt een initiatief nemend karakter. Let's do it!
 • 2 tot 5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol in een zakelijke B2B omgeving
 • Je bent analytisch waardoor je goed verbanden kunt leggen en bent empathisch
 • Je houdt ervan om je te verdiepen in de situatie van de gesprekspartner, maar kunt ook jouw mindset overbrengen naar resultaatgerichte acties.
 • Je hebt een meer dan gezonde interesse in processen en software in het algemeen en ERP software in het bijzonder.
 • Ervaring in de grafische industrie is een dikke plus (studies en/of ervaring in een grafisch productiebedrijf). Kennis van MultiPress is uiteraard een dikke plus, maar geen must.


Wat geven wij jou terug?

Als jij je herkent in bovenstaande, is de rest alleen nog maar een formaliteit. Natuurlijk krijg je wat je verdient:

 • Prima loon, aangevuld met interessante secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een rol met grote verantwoordelijkheid
 • Je komt werken in ons schitterend nieuw gebouw voorzien van alle technologie met een indeling om volgens de nieuwe standaarden in team te kunnen samenwerken
 • Volop ruimte om jezelf te ontplooien, zowel binnen je vak als persoonlijk
 • Leuk en enthousiast team van keiharde werkers
 • Teamevents en Kick-offs waar de mix 'Work Hard - Play Hard' meer dan ooit wordt waargemaakt (kijk eens naar de foto's op onze site!)


Enthousiast? Solliciteer dan nu!

Voel je dat deze job iets voor jou is? Solliciteer vandaag nog en stap in de boeiende wereld van Dataline.


of